Praha.cz

 
Nábor do sportovních klubů opět zahájen
Čtvrtek, 04. září 2014 07:50
Nábor do sportovních klubů opět zahájen

Září je již potřetí Měsícem náboru do sportovních klubů. Jedná se o komunikační kampaň, jejímž cílem je seznámit pražské děti a jejich rodiče s možnostmi sportování v průběhu školního roku. Po celý měsíc si děti mohou nezávazně a zdarma vyzkoušet jakýkoliv sport a rozhodnout se, zda se jim líbí a zda budou v návštěvě sportovního oddílu pokračovat i v dalších měsících. Důležitou součástí kampaně je festival Sporťáček, který se koná 6. září 2014.


Festival Sporťáček


Na festivalu Sporťáček budou dětem a jejich rodičům prezentovány všechny sporty v rámci v jedné akce. Místem konání je areál Hamr Braník. Rodiče i děti zde mohou hovořit s trenéry sportovních oddílů a získat tak podrobné informace o vybraném sportu i sportovním oddíle, který je zaujme. Velmi vítaná je také možnost vyzkoušet si hodně sportovních odvětví na jednom místě.


Kromě trenérů budou na akci přítomni také fyzioterapeuti, sportovní lékaři a psychologové. I s nimi tedy bude možné konzultovat případnou vhodnost vybraného sportu pro konkrétní dítě. V nabídce budou tradiční sporty, např. fotbal, lední hokej, atletika či tenis, chybět nebudou ani další oblíbené sportovní aktivity - různá bojová umění, gymnastika, sportovní tance, golf, střelba, kuželky, biatlon. Sporťáček nabízí opravdu jedinečnou příležitost pro vás i vaše děti, tak neváhejte a naplánujte si na tuto sobotu sport do svého diáře!


Měsíc náboru do sportovních klubů


Kampaň Měsíc náboru do sportovních klubů si klade za cíl podpořit zdravý životní styl dětí. Určen je dětem a mládeži od šesti do patnácti let. „Náborový měsíc dětem pomůže překonat ostych a přijít na nábor, aniž by měly mít obavy, že nebudou přijaty. Důležité je, aby si odnesly pozitivní zkušenost,“ vysvětluje Petr Bříza, zastupitel hlavního města Prahy a jeden z „otců“ komunikační kampaně Měsíc náboru do sportovních klubů.


Sport jako volnočasová aktivita získává stále důležitější místo v rámci zdravého životního stylu. Je nezastupitelnou aktivitou v rámci boje s nadváhou, která trápí stále více dětí a mladých lidí. Nedejte tedy kilům navíc šanci a zaměřte své děti na zdravý pohyb. Sportovat přeci může celá rodina!


Foto: Fotogalerie Pixmac

pchj